onsdag 30 november 2011

Det har varit mycket de sista veckorna och min kursblogg har legat längst ner på attgöra-listan, men det har varit likadant för de flesta i gruppen. Det har varit så dåligt att Lars blev tvungen att "skälla" litet på oss förra veckan.
Jag har ägnat mycket tid till resursen. Det har ibland gått utmärkt, men ibland har jag kört fast och suttit i timmar innan jag lyckats lösa problemen. Eftersom jag vill ha kollegorna med mig när jag fyller på med arbetsövningar och temaförslag, kan jag inte göra så mycket på vissa sidor annat än samla förslag som jag kan presentera som idéer. Målet med resursen är inte att jag ska komma med färdiga lösningar utan att vi tillsammans ska utveckla den digitala kompetensen och bygga upp resursen efter våra behov.
En hel del tid har också ägnats åt at surfa och läsa länkar om IKT. För några veckor sedan kunde vi under rubriken "Elever vill slippa it" läsa om en undersökning som visade att elever vill ha mindre IT och att stödet bland lärarna var lågt, när det gällde inskaffandet av en dator till varje elev. Det här förvånar mig mycket.
Joke Palmkvist på Microsoft skriver i ett inlägg att många skolor skaffat datorer utan att veta hur de ska bli effektiva pedagogiska verktyg och hon menar att elevernas kunskapsresultat  inte kan vila på enstaka lärares engagemang och mer kompetensutveckling. Det krävs, som en del i 2011 års omfattande skolreformer, en bredare digital satsning. Håller fullständigt med om detta. Läs hennes inlägg här.
Parallellet med arbetet med resursen försöker jag framställa mina 4 slides. Presentationen för rektor har redan varit, så nu riktar jag min presentation till mina kollegor och det ska ske på arbetsplatsträffen redan nästa vecka.