måndag 6 februari 2012

Resursen

Vi ska även denna termin göra en resurs. Jag kommer att fortsätta på den jag började med förra termnen. Då gjorde jag en för personalen på skolan. Nu ska jag bygga en för eleverna. Jag har tänkt mig en förstasida gemensam för båda grupperna och jag har funderat, letat, byggt, raderat och funderat igen. Nu har jag gjort en enkel förstasida som länkar till personalsidan och senare till elevsidan, men hur ska jag bygga den?
Jag tänker att den måste vara övergripande som till exempel med rubiker som SÖKA; FOTO; FILM mm. Det blir allför svårt, övermäktigt, att lägga in arbetsuppgifter när man som jag undervisar i så många ämnen, 12 stycken. Det måste ske på lång sikt. Här behöver jag mer hjälp med idéer och tips på resurssidor som andra har gjort, det får förhoppningsvis fart på mina egna tankar.
En ny termin har startat och jag har inte bloggat en enda gång. Nu kommer allt!
Det är roligt att flera gamla kursare finns med även denna termin. Visserligen kommer vi inte att träffas lika ofta, men nu känner vi varandra ganska väl och håller kontakten via facebook.

Andra veckan på Blåsenhus gjorde vi spelfilm. Det gjorde jag även förra terminen, men det är alltid kul att göra film. Vi drog lappar med genre och intrig och att göra en film med innehållet "Min pappa är större än din" inom genren Film noir vållade ganska mycket funderande innan vi bestämde oss för vad vi skulle göra och det är ju inte resultatet utan vägen dit som räknas.
Att fundera över bedömning av film gav många viktiga tankar som är bra att ha med tillbaka till skolan.