söndag 23 september 2012

Första inlämningsuppgift

Efter att ha pratat med många kollegor på olika skolor framträder en ganska mörk bild av digital dokumentation. Som framgår av frågeställningen kommer tidningen mest att bestå av intervjuer.

8 kommentarer:

  1. Hej,
    Det verkar vara en jätte bra frågeställning och jag tycker bakgrunden på dokumentet är snyggt men det blir lätt för mörkt med de här färgerna. Spiralen som du har högst upp med frågeställningen gör att det känns rätt så mörkt. Men samtidigt skriver du att: "...framträder en ganska mörk bild av digital dokumentation." så det kanske är passande...

    Det fungerar ju bra att ha den vita texten på, det är bra och läsbart. Var försiktig så det inte blir rörigt bara, med spiralen och sen texterna som är bågade kan det bli för mycket rörelse.

    Jag gillar bilden som du har, den känns rätt. Du har en bra början tycker jag :)

    / Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren!
      Jag hade tänkt hålla mig till ganska ljusa färger i grönt eller svagt lila, men ju mer jag pratade med kollegor och läste litteratur desto mörkare blev bilden av digital dokumentation, därav den mörkblå färgen. Spiralen ska symbolisera hur det känns i mångas huvuden,som ett svart hål.

      Radera
  2. Mycket intressant frågeformulering.Vare sig det gäller EdWise, Unikum, Infomentor eller annan lärplattform, så undrar man vad är syftet? Är tanken att systemen skall förenkla det administrativa arbetet för oss lärare. Det skall bli spännande att läsa din undersökning. Layoutmässigt så tycker jag att Frida har bra synpunkter. Färgerna i dokumentet känns mörka och dramatiska men bilden mera gullig á la "Carl Larsson",men med dator istället för docka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren!
      Trots allt mörker måste det ju finnas ljusglimtar och jag kan ju inte föregå undersökningen med bara mörker.
      Man hoppas ju på förenkling av arbetet, till och med Björklund tycker att det har blivit för mycket administration för lärare.

      Radera
  3. Hej!
    Jag är ju itne jätte insatt i det du ska undersöka så det är lite svårt för mig att säga något om det. Men du verkar ju ha det klart för dig vad du vill undersöka och då kommer det nog säkert att bli bra!

    I övrigt så kan jag bara hålla med föregående talare jag också. Kort och koncist. Jag hade kanske gärna haft lite mer text så jag kunde förstå lite vad det handlar om mera men. Kanske lagt in texten i en textruta så blir det lite redigare och enklare och läsa.

    Bilden i mitten tyckte jag precis som Åsa att var höjdpunkten på det hela! Det blir nog bra det här! Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar!
      Förlåt att jag inte gjorde det tydligare. Tänkte inte på att alla inte är lärare, åtminstone inte än. Får säkert tillfälle att förklara bättre i morgon.

      Radera
  4. Hej Margareta!
    Klara tydliga problemformuleringar tycker jag. Håller med Åsa om att det ska bli intressant att läsa vad du kommer fram till.
    Jag tyckte vid en första anblick att det blev väldigt blått, men förstår varför du har valt att göra på detta sätt.
    Jag tyckte inte att du behövde mer text, men det kanske är för att jag är lärare;)
    Vi ses imorgon!

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Har du efter diskussionerna senast kunna precisera vad du vill undersöka och funderat på hur du ska genomföra undersökningen?

    SvaraRadera